bayarna

Virgin Islands

Publicerad 2012-12-29 14:05:48 i Allmänt,

Idag tog vi en bankabåt till en jättefin ö, det bor en familj där som lever på att hyra ut "öppna bungalows" över dagen. Vi badade, snorklade och åt gott. Bibbi grillade kött och fisk, det smakade så gott. Färsk mango, små söta bananer och vattenmelon förhöjde dagen! Mangon här är gul och den är verkligen världens godaste!
Det har varit väldigt hett idag, nästan vindstilla och klarblå himmel, perfekt dag för utflykt!
Efter vi kommit hem tog vi en dusch och sedan en cykeltaxi till Santa Fe Beach Club för kinamat. Mkt gott och billigt!
Imorgon är det sista dagen här på Bantayan, hit åker vi gärna tillbaka, underbar ö och så avkopplande!

Lugna dagar...

Publicerad 2012-12-28 09:14:36 i Allmänt,

I två dagar har vi bara slappat, solat och badat. Per och Björn åkte till Cebu igår för att hämta upp två Vilhelminabor. Kom tillbaka vid lunchtid idag.
Igår kväll följde jag och ungdomarna med Bibbi och hennes släktingar på "karneval" lite utanför stadskärnan. Där slängde man pengar på ett målat bräde, pengen skulle landa innanför ett rutmönster, man kunde då vinna små chipspåsar, de små barnen tyckte det var riktigt kul! Sen var det tävling i Gangam style, och när de spelat den några ggr bytte de musik till Europe, The Finally Countdown :-)).
Imorgon blir det snorkeltur till Virgin Islands!

Äventyr på motorcyklar...

Publicerad 2012-12-25 13:03:27 i Allmänt,

Eftersom det var mulet idag tog vi chansen att hyra motorcyklar för att utforska ön lite. Bibbi och Björn hakade på, pojkarna stannade hemma. Vi körde mot Bantayan Town till att börja med men inte den vägen vi brukar åka utan en genom några små fiskebyar så vi fick se lite mera. Vi stannade vid ett mangroveträsk där det gick en bro gjord av bambu en bit in, det kostade 20 P per person för att gå in och det var det klart värt! Mäktigt hur träden kan växa så i saltvatten. Mangroveträsken är väldigt viktiga för föryngringen av fiskar och de har skövlats för att bygga bl.a. hus. Träslaget är väldigt hårt! Sen åkte vi vidare för att köpa några hjälmar, vi saknade två. Hittade två för 130 SEK... Vi donerar dem sen till Bibbis släkt. Åt lunch på en jättefin resort, Maya's, byggt på en del av ön som har mycket lavasten. Sen bar det av mot nästa "stad", Madridejos. Väl framme där råkar Linnea bränna sig på avgasröret, men vi hittar kallt vatten att kyla med och Bibbi hittar Aloe Vera plantor som hon kan pressa ut på Linneas ben, vi lägger ett kylomslag med blött papper och knyter plastpåsar runt. 
Åker hemåt, det börjar fullkomligt ösa ner, söker skydd under ett tak hos en familj, de kommer ut med stolar vi kan sitta på, inser efter ett tag att det inte kommer att sluta, utan vi åker vidare i spöregn. 5 min senare ser vi att något hänger bakom Jespers motorcykel, han har fått punka, mitt i ingenstans...Björn for i förväg för att se om han hittade någon som kunde laga det, och som tur var fanns det en kille som hade en vulk några hundra meter längre fram. Först ville han inte komma ut i det hemska vädret men vi erbjöd honom bra betalt. Det var fyra hål på slangen visade det sig... Men han fixade det och vi fick vänta i hans lilla hus som bestod av flätade väggar och tak. När han var klar så ville han ha 70 P, 12 kr... Vi gav honom 300 P! Och det slutar att regna...
Kör vidare och då börjar kedjan på vår motorcykel att jäklas, efter en stund hoppar den av, hittar lite verktyg i den ena motorcykeln och Per kan spänna den. Vi stannade på en bro över ett mangroveträsk och medans vi står där börjar det spela musik på hög volym, Gangam Style...
Kom hem till slut, frusna och trötta, tog en varm dusch och sen var det dags för Skype hem till Sverige! Syster med familj och mor & far satt vid frukostbordet. Så härligt att få prata med dem lite.
Det varnas för storm inatt, tyfon pratas det om, men enl vädertjänsterna så rör det sig om tropisk storm, vi har bunkrat med godis,chips och vatten så vi klarar oss nog bra... 

Pers födelsedag!

Publicerad 2012-12-24 02:00:39 i Allmänt,

 
 
 
Björn och hans familj hade ordnat ett jättekalas till Per, vi hade lurat i honom att han skulle bjuda ut oss alla på middag på restaurang kl 18. När vi kommer dit för att hämta upp dem så är hela trädgården pyntad och det är massa folk där som grillar och fixar med maten! Per blev rätt överraskad...
Förutom mat så här de även gjort en flera timmar lång show, där både vuxna och barn uppträder!
Bla dansar barnen Hulahula i hemmagjorda bastkjolar, de remsar upp rissäckar för att få band till kjolen.
Konfrencieren som presenterar numren i mikrofon samt verkar vara ressigören i det hela är Bibbis kusin.
Maten består av en helgrillad gris, som vi andra såg levande kvällen före...., grillad fisk och kyckling. Spagetti, nudlar, grönsaker och färsk mango och vattenmelon! 
Vilken fest! 
Gangnam style är väldigt stort här och småbarnen är väldigt duktiga på att dansa den. 
Per och Linnea fick också göra ett uppträdande! De hade en liten kille som sufflerade vid sidan när de gjorde fel ;-)
Kvällen gick fort och jag och Linnea vandrade hem vid 22, Linnea var så trött och jag hade fått i mig något olämpligt, troligtvis dagen innan så jag fick tillbringa en stor del av dagen/kvällen på toan.... 
Jesper och Per hängde med de yngre på "djungeldisco" och kom inte hem förrän vid 02.
 
 
Mer bilder på FB och på Linneas blogg. 
http://liinneea.devote.se/
 

Yooneek Beach resort

Publicerad 2012-12-22 09:18:00 i Allmänt,

Lugna dagar, igår tog vi en tricykle in till Bantayan Town för att ta ut pengar. Det var fruktansvärt varmt och luften stod stilla. Jag försökte hitta ett par nya shorts men trots att jag provade stl XXL så var de för små... De har inga riktiga affärer utan det är små marknadsstånd i ett område, fick ge upp det men vi hittade det vi sökte nämligen skor att bada i, det är rätt mkt koraller och snäckskal på botten som man kan göra sig illa på. Till middag åt vi på en annan svensk killes restaurang, de hade pannbiff just igår och det var den godaste vi någonsin ätit :-). 
Idag fyller Per år men det berättar jag om en annan dag...;-))
Vi kommer nog att stanna här på Bantayan till nyår, har prel bokat rummen till det. Jag och Per fick byta rum, till ett med varmvatten, men vi får bara ha det till den 26/12, sen får vi tillbaka vårt gamla rum tre dagar, sista två får vi byta tillbaka igen. 
Att det är dagen före dagen före doppardan känns overkligt! 

Från Bacolod till Santa Fe

Publicerad 2012-12-21 15:14:03 i Allmänt,

Vi klev upp redan 04.30 för att hinna med den första bussen mot Cebu, den skulle enl den tidtabell de hade på hotellet, gå kl 06.15. När vi kommer till busstationen 05.30 är det en massa karlar som börjar slita och dra i vårt bagage. De säger att bussen redan gått... Vi försöker hitta en tidtabell och den vi hittar är en annan än den hotellet hade, nästa buss 07.30 står det. Vädret har blivit bättre och B vill återgå till plan A. Vi åker till Sagay, kliver av på busstationen och tar tricykle ut till hamnen, väntsalen består av ett stort plåtskjul med öppen front. Där sitter det redan en massa människor och väntar, vi skriver upp oss på listan för att få åka med. Enl det vi fått höra tidigare ska båten gå 09.00, men de som arbetar där säger att "igår kom det inte någon båt fr Bantayan utan den kommer 12 idag och går igen kl 13". Det är bara att sätta sig ner och vänta, det luktar död råtta och är väldigt varmt därinne. Vi väntar och väntar, en vänlig kvinna kommer och erbjuder oss att sitta ute på baksidan där det fläktar lite och är skugga. På baksidan bor det några familjer i små träskjul så vi har många åskådare som nyfiket tittar på oss. Själv har vi lite att titta på också, några små flickor dansar och spexar, en lastbil kommer fullastad med sten och sand, detta handskottas av flaket i denna värme.
När klockan är 12 kommer det en man och säger att båten är inställd! Jaha, vad gör vi nu då? Åker tillbaka med all packning till busstationen, en massa karlar där vill hjälpa oss men alla säger olika saker. En kvinna som Bibbi känner säger att det kanske går att ordna med en båt från en annan hamn men det är inte helt klart, efter en massa dividerande fram och tillbaka så beslutar vi på att chansa och åker till Davio. Kvinnan har en släkting som ska köra ut vatten till en ö strax utanför och han kan tänka sig att ta oss hela vägen till Bantayan. Men vi måste åka på engång för han har inte tillstånd att köra passagerare utan bara frakt. Vi hoppar ombord på bankabåten som är fullastad med 25 L dunkar vatten och backar med cocacola. 
När vi närmar oss första ön bryter ett regnoväder ut, himlen fullkomligt öppnar sig och vi blir dyblöta på en gång. Väl framme bärs vattnet i land, kaptenen har en son (10 år?) som kånkar dessa stora dunkar. En kvinna kommer ned till båten och erbjuder oss att låna hennes toalett, vilket vi gärna gör! 
Efter avlastningen kommer ytterligare en man och hans son ombord för att följa med till Bantayan. Vi tuffar på i maklig takt, det är rätt stora vågor så de kan inte köra för fort, då och då kommer det regnskurar och vi får sitta under en presenning som de haft uppspänt som tak tidigare. Kände oss som båtflyktingar, hukande på bagaget under duken. Båtmännens söner sliter och jobbar på med att hjälpa oss med presenningen, det blåser rätt bra och duken är tung! Ingen frukost el lunch hade det blivit, vi åt lite kex, nötter och bananer. Som tur är är det varmt men vi börjar vara rätt slut på allihopa. Solen går ner och efter 4,5 timmar till havs kommer vi fram till Santa Fe och vårt hotell, båten kör upp på stranden och vi blir väl emottagna. Betalar för båten och småkillarna får också en slant, vilket de blir väldigt glada för. B med fam går hem till sitt och vi checkar in, inte det fräschaste vi bott på men nu var vi bara så glada att vara på land. B kommer tillbaka och vi går och äter på en restaurang som en svensk kille driver här. Åh så gott det var med mat! Vi hade rest i 13 timmar och var så slut på att när vi ätit begick vi tillbaka till hotellet och lade oss. Vilken resa och vilket äventyr! Men vi kom ju fram iallafall, nu tror jag vi stannar här ett tag! 

Bacolod och ändrade resplaner...

Publicerad 2012-12-19 14:17:48 i Allmänt,

Checkade ut från hotellet kl 06.00 och efter en lång och tuff resa med minibuss kom vi fram till Iloilo vid 12 tiden.
Vi fick se en del av det inhemska Filippinerna genom bilfönstren, risodlingarna, mango och bananträden, hundar och kor. Ett tag hade vi en tricykle före oss med 12 personer på, vi tyckte det var trångt med 4, sen stannar den och tar på ytterligare 2 personer! Otroligt! Filippinerna är väldigt grönt och frodigt, mycket vackert!
I Iloilo försökte vi hitta någon lunch vid färjeläget men det slutade med att vi fick köpa nudlar inne på terminalen...
Resan över till Bacolod var "a bumpy ride", det var rätt grov sjö och personalen delade ut kräkpåsar. Men vi klarade oss bara bra hela högen. Taxi till hotellet Cirkle Inn, riktigt fräscht och 244 kr per rum.
Björn ville återuppliva gamla matminnen och vi drog iväg till en speciell gata som bara serverar kyckling. Vi hade nog inte valt detta själva men det var riktigt gott! Rätt sunkigt men pittoreskt. 
Kontrasterna var sedan stora då vi gick till SM Mall tvärs över vägen, där var ett enormt köpcenter med alla de tänkbara affärer och matställen. Björn och Bibbi hade stämt träff med en svensk kille och hans fru, och när vi pratar med dem visar det sig att resplanen som B gjort tidigare ej kan genomföras då det blåser för mycket. Vi får ta bussen till Tabuelan och sedan ta oss upp till Haganaya för båt över till Santa Fe. 
Så upp igen tidigt imorgon...

Boracay dag 4

Publicerad 2012-12-18 13:48:20 i

Sista dagen på Boracay, det har gått fort dessa dagar! Hotellet har varit jättebra med bra frukost, fräscha rum, bra pool och trevlig personal!
Idag har vi mest legat på stranden, Per och Jesper tog en tricykle till andra sidan ön för att kolla på de som kitesurfar.
Gick sen ner till stranden igen för att se solnedgången innan det var dags att möta upp den andra fam Bay. Jesper kände sig inte riktigt fräsch så han gick hem igen.
Sen tricykle till hotellet, nu packning för imorgon kl 06 åker vi vidare!

Boracay dag 3

Publicerad 2012-12-17 15:34:14 i Allmänt,

Ännu en dag har gått, fort som bara den...
Vi sov lite längre i morse, ända till 07.30! Tuppen började gala vid 04-tiden, trodde de var tysta till solen gick upp, men inte de filippinska tupparna. Men vi börjar vänja oss vid den och kan somna om...
Jesper vaknade vid 03 och kunde inte somna om, satte sig ute vid poolen och såg på julkalendern...
 
Per och Jesper hade bokat in sig på en parasailing i morse så 09.30 gick vi iväg till mötesplatsen där arrangören väntade, lyckades pruta ytterligare på priset så de betalade 2000 peso - 370 kr, för åkturen. 
De var jättenöjda när de kom tillbaka, en riktigt häftig upplevelse! Jag och Linnea fördrev tiden med att bada, sen låg hon i skuggan då hon bränt sig lite.
Tillbaka på hotellet badade vi vid poolen en stund innan vi gick iväg för att äta lunch. Det kom en störtskur medan vi åt men sen klarnade det upp igen. Provade att snorkla precis utanför stranden men det var bara döda koraller och väldigt lite att titta på, om det beror på tyfoner eller miljöförstöring är väl oklart. 
 
Ikväll har vi ätit middag med Björn och familjen på "The Hobbit House", en restaurang som bara har dvärgar som personal, Filip var lite osäker på om det verkligen var vuxna människor eller om det var barn...
Bibbi fick dem att ställa upp på ett foto tillsammans med pojkarna, även hon själv blev fotad med dem :-).
 
Efter middCohen var det dags för dessert! Har läst på en del bloggar om bästa desserten på Boracay, The Lemon place, supergott var det verkligen!
 
Bibbi, systerboch barnen åkte hem medan vi andra tog en promenad på stranden, stannade på en bar och drack öl och färskpressad ananasjuice. Vi blev fotade av personalen, de ville ha en bild till deras Facebook sida...
 
Sen tricykle hem för att krypa i säng.
 
 

Bilder

Publicerad 2012-12-17 09:13:06 i Allmänt,

Som vanligt, tyvärr, funkar Blogg.se dåligt när det gäller att ladda upp bilder. Lägger de därför på min FB sida.

Boracay

Publicerad 2012-12-16 09:55:50 i Allmänt,

Andra dagen på Boracay, vi landade i Caticlan tidigt på morgonen den 15/12. Flög 05.30 från Manila, tog en timme till Caticlan. Ett litet flygplan och en ännu mindre flygplats. Planet hann precis bromsa in innan landningsbanan tog slut. Ankomsthallen och bagagebandet var i samma lilla rum, och efter alla andra fått sitt bagage inser vi att vårat är borta! Kvar i Manilla... Efter anmälan och papperskrivande tar vi oss med hjälp av en lokal guide till båten som kör oss över till Boracay. Guiden följer oss även till hotellet och vi har sån tur att vi får ett rum direkt fast kl bara är 07.30. Äter frukost och hinner bara gå upp på rummet så sitter Björn med familj i receptionen och väntar på oss.
Vi går en sväng för att köpa några shorts och en bikini till L, jag hade ju shoppat en på Arlanda som jag hade i handbagaget!
Sjukt billigt, shorts 40-50 kr och bikinin gick på 70 kr.
Strosade runt ett tag innan vi gick tillbaka på hotellet. L mådde inge vidare, ont i halsen och väldigt seg hosta. Hon sov en stund och det försökte även vi andra göra.
Sen var det dags för en sen lunch med Björn och pojkarna.
L hade nu så ont i halsen att hon inte kunde prata... Har ju med mig antibiotika hemifrån, så L får ta en kur. Hittade även ett apotek som sålde strepsil för 90 öre st.
Åter till hotellet och sen gick vi i säng, kl 18.00 sov vi alla...
Väldigt livat på utanför hotellet inatt, men man var så trött att man bara noterade det. Sov till 06.00 imorse, 12 timmar! Så sen var vi pigga allihopa, även L mådde mkt bättre.

Idag har vi mest legat på stranden, jag, Per och Jesper tog 1 timmes massage, jag och Linnea gjorde även pedikyr. 1500 peso, 300 kr för allihopa. Bibbi tyckte det var dyrt med pedikyren, på hennes ö kostar det bara 30 peso, 5 kr...
Efter att ha lunchat lite och badat lite till återvände vi till hotellet, jag och L till poolen, där vi badade, drack mangoshake och läste. Per och Jesper gick till frissan där J klippte sig och rakade sig, 70 peso för en klippning, 12 kr...

Nu ska vi snart träffa B m fam för middag.

Manilla

Publicerad 2012-12-14 19:54:52 i

Resan från Peking gick bra, lite försening men vi har ju gått om tid. Väldigt kallt i Kina men när vi landade här i Manilla var det +28 grader! Underbart! Kl är nu 02.45 och vi har hittat gratis wifi på flygplatsen, då kan man roa sig en stund... Här myllrar det av folk fast det är mitt i natten, vi är väldigt få "vita". Vi åkte en transfersbuss mellan terminalerna, i en pimpad buss med blingbling samtidigt som chauffören visade en actionfilm på skärmen med ljudet på Max... Långt bort låg denna terminal, i ett helt annat område. Otrevligast på bussen var en norrbottning som inte hade koll på vart han skulle, gormade och hade sig!
Vi är rätt trötta och slitna nu! Längtar efter en dusch och en säng! Men det har ändå gått bra!

Peking

Publicerad 2012-12-14 05:49:24 i

Framme i Peking, 1 timme försenat men helt ok eftersom vi har så många timmar att fördriva här. I Peking är det snöigt och nollgradigt, här på flygplatsen finns det både Pizza Hut och Starbucks så dagen är räddad... Linnea har ont i halsen och är förkyld. Vi är rätt sega, sov lite på flyget men vi har 7 timmars tidskillnad så kl är 12.45 här och i våra kroppar 05.45... 18.15 lyfter vi mot Filippinerna. Gratis wifi här i Peking!

Förberedelserna fortsätter...

Publicerad 2012-12-10 18:25:59 i

I går var vi till Övik för att lämna Kaxa hos syster med familj. Där var även mor och far så vi fick säga hejdå till alla samtidigt! Ullis hade gjort så julfint så vi fick lite julkänsla ändå. Att vi också fick julklappar var ju inte fel :-)).
Tre dagar kvar innan flyget lyfter!
Har hämtat ut Filippinska peso och dollar på Forex, nu känns det lite verkligare!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela