bayarna

Meya 12 veckor

Publicerad 2010-05-31 19:34:28 i Allmänt,

Tiden går fort, Meya har redan hunnit bli 12 veckor gammal!
Försökte ta lite bilder men det va inte så lätt denna gång heller...I söndags fick Meya prova på att gå lite viltspår, jag skulle lägga ett spår åt Sirius och Meya var så intresserad av klöven.
Jag drog ett litet spår på 5 meter på ängen, sen visade jag henne starten och sen löste hon resten själv!
Jätteduktig! Och stolt var hon när hon hittade klöven =)Så detta är något vi får fortsätta med!

Annars så tränar vi lite sitt, sitt stanna kvar och ligg. Har även börjat med lite apporteringsövningar inomhus och hon kommer med bollen/dummien direkt och är så nöjd med sig själv och det är även matte!

Sirius har fått börja träna igen också, vi var på Ön i torsdags och körde lydnad med Lena, Max, Eva och Tarrace. Det gick över förväntan!
I går fick han gå ett viltspår också, han var väldigt lugn och koncentrerad, jobbade på metodiskt. Tappade spåret mot slutet men redde upp det själv. Kul! Nytt spår i morgonkväll...

Skrämselhicka....

Publicerad 2010-05-18 20:25:12 i Allmänt,

fick jag igår kväll! Sirius har tratt på huvudet när han är ensam hemma pga operationen. Den sitter fast med en bit gasbinda. Knöt fast den när jag lämnade honom igår, och när jag skulle sätta på den igår kväll fanns det inget snöre där...Linnea som tog av honom den vid 14 tiden reagerade inte på att det inte var något snöre där. Misstanken gick ju då direkt till lilla Meya som varit väldigt intresserad av detta snöre. Det fanns inte att hitta någonstans! Ringde Lena för att höra om vi var tvugna att åka akut till veterinären för röntgen, men cool som hon är tyckte hon att vi skulle avvakta och se om det inte kom ut den naturliga vägen. Kollade bajs både på kvällen och imorse men nej inget snöre. Såg framför mig hur det fastnat i tarmen på lillbebin!
Gick sedan en sväng med Sirius och döm om min förvåning när han sätter sig och bajsar och ut kommer snöret!
Vuxna hunden hade ätit upp snöret!!!! Det stämmer verkligen som de säger att dummast på flatskalan är svarta hanhundar....=) Snåltarmen, de hade säkert kampat om snöret och då åt han upp det!
Och vilken tur att det kom ut!

Sirius med snyggtratten...

måste ju ha gosedjuret med i tratten...

Meya 10 v
Lägg märke till valpen som inte ville bli blöt, hon sökte också skydd för regnet=)

En dag i Meyas liv....

Publicerad 2010-05-09 19:36:24 i Allmänt,

Jag vaknar alltid tidigt, kan ju inte sova bort hela dagen. Mitt motto här i livet är fullt ös - medvetslös!
När jag fått gå ut och kissa lite så vankas det frukost, men matte är såååå taskig så hon ger Sirius något som ser och luktar mycket godare, brukar passa på att gå dit och knuffa bort honom och ta mig en munsbit när ingen ser, men tyvärr har de tvåbenta kommit på mig så de passar hans matskål! Orättvist!
Sen är det dags för motionspass nummer 1, matte tror att jag ska ut och göra lite behov men nej då inte jag inte.
Först ska jag dra upp lite lökar i rabatten, tycker att gult är fult så de ska bort...
Sen så måste jag ner i dikena och se om det kommit något gott dit under natten, skyndar mig att svälja det helt eftersom matte är så grinig. När jag inte får vara där längre så drar jag en repa runt gräsmattan, hinner suga på en sten en stund, gömma mig under buskarna, gräva en stund till i rabatten osv.
Brottningsmatch med brosan är också skoj, jag brukar få ligga överst och brottas, ibland blir han lite less och säger ifrån men jag har genomskådat honom så jag bryr mig inte så mycket!

När jag frestat allas tålamod en bra stund, brukar jag sätta mig ner och se bedårande ut, då glömmer de fort att de var less mig =)Sen blir det dags för att sova en stund, vill gärna ligga nära Sirius, men han uppskattar det inte lika mycket som jag...
Här snarkar jag gott!

Efter några timmars sömn så är jag i full gång igen, samma race som i morse!

Men jag är hjälpsam också, först hjälpte jag matte att trimma brorsan, hängde i öronen samtidigt som hon skulle klippa, men tror ni hon var tacksam? Nej då! Tyckte att jag var ivägen...

Sen tänkte jag att jag kan väl sopa iallafall...

Men hur jag än försökte så fick jag inte tilll det...


Matte tyckte att jag skulle förevigas som 9-veckors valp, stå på köksbordet och posera, vilket trams...

Nej nu har jag inte tid längre, har sååå mycket mera jag ska hinna med idag....
Hej svejs!


Oväntat besök...

Publicerad 2010-05-02 20:04:04 i Allmänt,

Men väldigt välkommet! Syster med familj kom för att beskåda senaste familjemedlemmen.
Brolle tyckte att det var en väldigt snygg fröken....upptäckte just idag att han var en hanhund med vissa drifter...Han är nu 5 månader men storleksmässigt var de väldigt lika.Julia och MeyaSyrran, Emil, Meya och BrolleMeya och BrolleBus!

O´Flanagan Dubbel Glädje...

Publicerad 2010-05-02 09:46:27 i Allmänt,

har flyttat in, kom som en stormvind på Valborgsmässoafton, katterna rymde på övervåningen, den ena har inte vågat sig ner ännu...
Kavat och med fullt självförtroende attackerar hon den stora svarta som ibland blir så less på henne att han får ta till bastonerna, men det struntar hon i...På igen!
Första natten var en plåga, Meya sov i 1-2 timmars intervall hela natten, däremellan skulle det pinkas, busas, skällas på den lilla valpen som var på andra sidan spegeldörren....Kan säga att matten var rätt sliten hela lördagen =).

Lördagen tillbringades med att upptäcka vad Stöcke har att erbjuda och det fanns massa...pinnar, löv och gräs att dra och slita i utomhus, sen var det ju så bra att det fanns ju lekkamrater på denna gård också, att de var tvåbenta och livrädda för sylvassa valptänder ignorerades totalt, de sprang ju och Meya efter glad i hågen....Stackars Leo, "jag är rädd för valpen" konstaterade han senare...

Ett missnöjt drag kom dock över den annars så förtjusta damen, matte hade införskaffat 8 kompostgaller och byggt en valphage där hon tänkte att valpen skulle sova kommande natt, för att skona den stackars stora svarta...
Det tyckte inte hon om! En riktigt symfoni utbröt vid sängdags, till slut fick matten också sitta i hagen och då kom den lilla till ro och sov sedan ända till 04.45! Duktig flicka! Busade till 06, somnade om tills Sirius tyckte att det var dags att kliva upp vid 08 tiden.

Lite bilder kommer här på begäran, Eva, välkommen på besök, (behöver ju socialisera även med ljusa hundar :=) )är hemma hela veckan förutom på fredag då Per är hemma istället.

Har dock snott dem av dottern....

Fortsättning följer....

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela