bayarna

Bacolod och ändrade resplaner...

Publicerad 2012-12-19 14:17:48 i Allmänt,

Checkade ut från hotellet kl 06.00 och efter en lång och tuff resa med minibuss kom vi fram till Iloilo vid 12 tiden.
Vi fick se en del av det inhemska Filippinerna genom bilfönstren, risodlingarna, mango och bananträden, hundar och kor. Ett tag hade vi en tricykle före oss med 12 personer på, vi tyckte det var trångt med 4, sen stannar den och tar på ytterligare 2 personer! Otroligt! Filippinerna är väldigt grönt och frodigt, mycket vackert!
I Iloilo försökte vi hitta någon lunch vid färjeläget men det slutade med att vi fick köpa nudlar inne på terminalen...
Resan över till Bacolod var "a bumpy ride", det var rätt grov sjö och personalen delade ut kräkpåsar. Men vi klarade oss bara bra hela högen. Taxi till hotellet Cirkle Inn, riktigt fräscht och 244 kr per rum.
Björn ville återuppliva gamla matminnen och vi drog iväg till en speciell gata som bara serverar kyckling. Vi hade nog inte valt detta själva men det var riktigt gott! Rätt sunkigt men pittoreskt. 
Kontrasterna var sedan stora då vi gick till SM Mall tvärs över vägen, där var ett enormt köpcenter med alla de tänkbara affärer och matställen. Björn och Bibbi hade stämt träff med en svensk kille och hans fru, och när vi pratar med dem visar det sig att resplanen som B gjort tidigare ej kan genomföras då det blåser för mycket. Vi får ta bussen till Tabuelan och sedan ta oss upp till Haganaya för båt över till Santa Fe. 
Så upp igen tidigt imorgon...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela