bayarna

Sista dagen...

Publicerad 2013-01-09 09:58:05 i Allmänt,

Så kom den ändå, sista dagen i detta fantastiska land, känns både bra och trist. Alla stora vägar har varit avstängda idag pga en stor procession för att hedra Jesus. Hela dagen har människor vandrat med olika fullstora träfigurer av Jesus längs vägen. Kallas för "Feast of The Black Nazarene", och Jesus är gjord av mörkt trä.
Inga taxis kan komma fram under processionen, vilket vi inte förstått dagen innan, hade lite mer vi tänkt handla på Mall of Asia. Tack vare internet hittade vi till en annan SM mall, bara 500 m från hotellet så dit kunde vi promenera. Otrolig stämning ute på gatorna med alla som var med i processionen. Hittade det vi skulle ha och återvände till hotellet vid 14 tiden. Per och jag tog en promenad inne i Intramuros för att se historiska platser, väldigt varmt men roligt att få se denna fantastiska stadsdel. Har läst och hört av en del att Manila ska vara en hemsk stad men kan inte hålla med. Visst måste man vara försiktig men så är det ju överallt, även i Umeå! Värst är nog luftföroreningarna som ligger som en tät dimma över staden. Vill återvända hit och kommer då absolut att boka rum på detta hotell igen! En oas mitt i den stora staden med 13 miljoner invånare!
Avslutar vår vistelse här med att ta en kvällsdrink i solnedgången på taket av hotellet, sen middag, packning och några timmar sömn innan taxin tar oss till flygplatsen kl 03.00... Flyget går 06.30 men allt tar väldigt lång tid här så vi vill ha lite tid tillgodo!

Mall of Asia

Publicerad 2013-01-08 13:29:36 i Allmänt,

Anlände till Manila igår vid lunchtid, vi fick vänta 1,5 timme på taxi! Kön var megalång... Vi åkte direkt till vårt hotell The Bayleaf hotel i stadsdelen Intramuros. Det ligger flera skolor och universitet i detta område så det kryllade av ungdomar på gatorna. Intramuros är del äldsta delen av Manila, det var här spanjorerna slog sig ner när de på 1500 talet kom till Filippinerna. Den första spanjoren blev visst ihjälslagen men fler följde i hans spår. De förde också med sig kristendomen till "hedningarna" som bodde här. I Intramuros finns den gamla muren med kanoner kvar, det finns även flera kyrkor och katedraler här. Vårt hotell ligger precis innanför muren och jag och Linnea tog oss en promenad uppe på den. Luften är otroligt förorenad i denna stad, man får nästan andnöd när man vistas ute! På morgonen ser man inte ens havet för all smog. Det ligger också en golfbana precis utanför muren, det gör att det ser grönt och fint ut, åt andra hållet ligger slummen. Vi har sett mycket på denna resa men jag tror att området bakom hotellet är det värsta. Det känns ändå tryggt här, personalen är otroligt hjälpsamma och tillmötesgående! Rummen är jättefina, rymliga och rena.
Efter att ha checkat in tog vi en taxi till Robinson Ermita, ett medelstort varuhus, strosade runt någon timme, åt donuts och åkte sedan tillbaka till hotellet. Middagen intogs på hotellets skybar och precis när vi ätit färdigt kom regnet så det var bara att rusa in.
Blev en tidig kväll igen, förstår inte att vi är så trötta! Vi gör ju egentligen ingenting...
Efter frukosten imorse tog vi en taxi till Mall of Asia, världens fjärde största shoppingcenter! Där finns allt, tom en skridskobana! Vi shoppade några timmar och sedan gick jag, Jesper och Linnea på IMAX bio och såg Hobbits i 3D. Den var nästan tre timmar lång men den var otroligt bra och det var väldigt bra 3D effekter. Per såg den med Björn i Cebu så han strosade i databutiker under tiden.
Åt middag med utsikt över Manilabukten och tog sedan taxi tillbaka till hotellet, 10 timmar lång shoppingtur...
Imorgon är sista dagen innan vi åker hem, lämnar hotellet kl 03.00 och landar hemma i Umeå kl 22.00 svensk tid men 03.00 filippinsk tid...24 timmars resa! Lär sova gott i sin egen säng sen!

Sista dagen i Cebu

Publicerad 2013-01-06 13:53:17 i Allmänt,

Började med att äta en makalös frukostbuffe, det fanns verkligen allt! Sen låg vi några sista timmar vid poolen innan vi åkte ner till stan för att shoppa lite, mötte upp Marianne och Roger som bjöd på middag! Åkte tillbaka till hotellet med en taxi chaufför som hette Walter och kunde lite svenska! Väldigt underhållande tur! Vi har träffat så många vänliga och trevliga människor på denna resa och det har berikat oss mycket. Ett fantastisk land, visst är det mycket fattigdom och elände här, men man ser samtidigt också stoltheten över sitt land och deras strävan efter att modernisera och utveckla Filippinerna. Vi avslutade kvällen på samma sätt som igår, uppe i skybaren på hotellet. När vi sitter där höjs plötsligt volymen och Marry you med Bruno Mars ljuder över baren, strålkastaren tänds över ett par, han kliver upp, ställer sig på knä och friar till sin flickvän. Hon säger ja, och bengaliska eldar sprakar längs sidorna på baren, ett otroligt fyrverkeri sätter igång och det är bara så romantiskt! Har nu också tagit farväl av Roger och Marianne, vårt ressällskap sedan den 28/12! De åker nu tillbaka till Thailand några veckor innan de åker hem till Vilhelmina igen. Vi ses igen!

Alona Beach, Panglao, Bohol

Publicerad 2013-01-05 15:03:20 i Allmänt,

Efter att ha firat nyårsafton i Cebu tog vi färja över till Bohol. Vi fick tag på ett bra hotell på Alona Beach, Lost Horizont. Det var fullbokat överallt så en del av vårt sällskap fick flytta runt lite. Panglao är en blandning av Boracay och Bantayan, lagomt med folk men ändå inte för mycket med försäljare som det var på Boracay.
Vi har mest tagit det lugnt dessa 4 dagar som vi tillbringat där, en dag var Per, Filip och Marcus magsjuka men det var snabbt övergående. Igår tog vår familj samt Marianne och Roger en islandhopping tur, först till Baliscasag, en liten ö där man kunde snorkla en bit utanför stranden, man fick åka ut med en kanotliknande båt och hoppa i för snorklingen, revet slutade med ett stup 100 m ner i djupet. Rätt mkt fina fiskar men även här inga koraller att tala om. Finns visst haj i de här trakterna och det låg småbåtar runt revet med killar som hela tiden spanade i vattnet. Det finns inte kubmaneter här men däremot små maneter som bränner till lite, man ser dem inte men känner dem...
Björns familj tog en biltur istället för att se Chocclate Hills m.m, men vi andra ville inte tillbringa en hel dag i en bil.
Lämnade Alona Beach idag på morgonen och har checkat in på Marco Polo Plaza här i Cebu, tog farväl av Björns familj vid hamnen, de skulle bo någon annanstans och Bibbi skulle träffa några kompisar. Roger och Marianne följde med oss. Hotellet är fem stjärnigt och mkt flådigt! Vi började med att lyxa till med lunchbuffe med tillhörande efterrättsbuffe... Åt tills magen var fyrkantig! Badade och solade någon timme innan vi tog hotellets buss till SM, ett av Asiens största shoppingcenter. Vandrat runt där och kikat idag, vi har ju tänkt shoppa i Manilla. Tillbaka med bussen och avslutat kvällen med drinkar uppe i Skybaren.
Väldigt livat utanför hotellet ikväll, det pågår en fest i området så det dunkar för fullt.
En dag till här i Cebu innan vi den 7:e åker till Manilla.

Nyårsafton i Cebu

Publicerad 2013-01-02 02:29:00 i Allmänt,

Vi åkte tidigt på morgonen från Santa Fe, först färja till Hagnaya och sedan buss till Cebu. Resan tog ca 6 timmar. Väl framme i Cebu tog vi en taxi till hotellet. Crown Regency Towers. Checkade in samtidigt med en massa koreaner och japaner. De gnällde och var allmänt otrevliga, klagade på än det ena än det andra. Tyvärr är det en allmän uppfattning här att de är otrevliga. Hotellet var iallafall jättefint och hade otroligt mycket aktiviteter. Strosade runt lite i shoppingcenter innan det var dags för att svida om till middagen. Vi åt nyårsbuffe och i den ingick även ett äventyr och tillgång till utsikten på 38 våningen. Jag är så höjdrädd så jag och småpojkarna var och såg en "skräckfilm" i 4D, stolarna hoppade, det sprutade vatten och blåste runt oss. Resten av gänget var modigare, en del åkte i en vagn som gick på en räls utanpå huset, vinklade ut över kanten på 38 våningen... Och de andra gick skywalk på en bana runt hotellet på 37 våningen...
12-slaget firades i Skybaren och det var otroligt häftigt att se all fyrverkeri ovanifrån! Precis på 12 slaget avfyrade även hotellet en massiv fyrverkerisats från taket! Har aldrig sett så mkt fyrverkeri, det fullkomligt blixtrade överallt.
Tyvärr har de också tigrar, leoparder och ormar som man kan fota sig med, tigrarna såg alldeles drogade ut där de låg på bänkarna. Man blir både ledsen och väldigt illa berörd av detta!
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela