bayarna

Mall of Asia

Publicerad 2013-01-08 13:29:36 i Allmänt,

Anlände till Manila igår vid lunchtid, vi fick vänta 1,5 timme på taxi! Kön var megalång... Vi åkte direkt till vårt hotell The Bayleaf hotel i stadsdelen Intramuros. Det ligger flera skolor och universitet i detta område så det kryllade av ungdomar på gatorna. Intramuros är del äldsta delen av Manila, det var här spanjorerna slog sig ner när de på 1500 talet kom till Filippinerna. Den första spanjoren blev visst ihjälslagen men fler följde i hans spår. De förde också med sig kristendomen till "hedningarna" som bodde här. I Intramuros finns den gamla muren med kanoner kvar, det finns även flera kyrkor och katedraler här. Vårt hotell ligger precis innanför muren och jag och Linnea tog oss en promenad uppe på den. Luften är otroligt förorenad i denna stad, man får nästan andnöd när man vistas ute! På morgonen ser man inte ens havet för all smog. Det ligger också en golfbana precis utanför muren, det gör att det ser grönt och fint ut, åt andra hållet ligger slummen. Vi har sett mycket på denna resa men jag tror att området bakom hotellet är det värsta. Det känns ändå tryggt här, personalen är otroligt hjälpsamma och tillmötesgående! Rummen är jättefina, rymliga och rena.
Efter att ha checkat in tog vi en taxi till Robinson Ermita, ett medelstort varuhus, strosade runt någon timme, åt donuts och åkte sedan tillbaka till hotellet. Middagen intogs på hotellets skybar och precis när vi ätit färdigt kom regnet så det var bara att rusa in.
Blev en tidig kväll igen, förstår inte att vi är så trötta! Vi gör ju egentligen ingenting...
Efter frukosten imorse tog vi en taxi till Mall of Asia, världens fjärde största shoppingcenter! Där finns allt, tom en skridskobana! Vi shoppade några timmar och sedan gick jag, Jesper och Linnea på IMAX bio och såg Hobbits i 3D. Den var nästan tre timmar lång men den var otroligt bra och det var väldigt bra 3D effekter. Per såg den med Björn i Cebu så han strosade i databutiker under tiden.
Åt middag med utsikt över Manilabukten och tog sedan taxi tillbaka till hotellet, 10 timmar lång shoppingtur...
Imorgon är sista dagen innan vi åker hem, lämnar hotellet kl 03.00 och landar hemma i Umeå kl 22.00 svensk tid men 03.00 filippinsk tid...24 timmars resa! Lär sova gott i sin egen säng sen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela