bayarna

Alona Beach, Panglao, Bohol

Publicerad 2013-01-05 15:03:20 i Allmänt,

Efter att ha firat nyårsafton i Cebu tog vi färja över till Bohol. Vi fick tag på ett bra hotell på Alona Beach, Lost Horizont. Det var fullbokat överallt så en del av vårt sällskap fick flytta runt lite. Panglao är en blandning av Boracay och Bantayan, lagomt med folk men ändå inte för mycket med försäljare som det var på Boracay.
Vi har mest tagit det lugnt dessa 4 dagar som vi tillbringat där, en dag var Per, Filip och Marcus magsjuka men det var snabbt övergående. Igår tog vår familj samt Marianne och Roger en islandhopping tur, först till Baliscasag, en liten ö där man kunde snorkla en bit utanför stranden, man fick åka ut med en kanotliknande båt och hoppa i för snorklingen, revet slutade med ett stup 100 m ner i djupet. Rätt mkt fina fiskar men även här inga koraller att tala om. Finns visst haj i de här trakterna och det låg småbåtar runt revet med killar som hela tiden spanade i vattnet. Det finns inte kubmaneter här men däremot små maneter som bränner till lite, man ser dem inte men känner dem...
Björns familj tog en biltur istället för att se Chocclate Hills m.m, men vi andra ville inte tillbringa en hel dag i en bil.
Lämnade Alona Beach idag på morgonen och har checkat in på Marco Polo Plaza här i Cebu, tog farväl av Björns familj vid hamnen, de skulle bo någon annanstans och Bibbi skulle träffa några kompisar. Roger och Marianne följde med oss. Hotellet är fem stjärnigt och mkt flådigt! Vi började med att lyxa till med lunchbuffe med tillhörande efterrättsbuffe... Åt tills magen var fyrkantig! Badade och solade någon timme innan vi tog hotellets buss till SM, ett av Asiens största shoppingcenter. Vandrat runt där och kikat idag, vi har ju tänkt shoppa i Manilla. Tillbaka med bussen och avslutat kvällen med drinkar uppe i Skybaren.
Väldigt livat utanför hotellet ikväll, det pågår en fest i området så det dunkar för fullt.
En dag till här i Cebu innan vi den 7:e åker till Manilla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela