bayarna

Sista dagen...

Publicerad 2013-01-09 09:58:05 i Allmänt,

Så kom den ändå, sista dagen i detta fantastiska land, känns både bra och trist. Alla stora vägar har varit avstängda idag pga en stor procession för att hedra Jesus. Hela dagen har människor vandrat med olika fullstora träfigurer av Jesus längs vägen. Kallas för "Feast of The Black Nazarene", och Jesus är gjord av mörkt trä.
Inga taxis kan komma fram under processionen, vilket vi inte förstått dagen innan, hade lite mer vi tänkt handla på Mall of Asia. Tack vare internet hittade vi till en annan SM mall, bara 500 m från hotellet så dit kunde vi promenera. Otrolig stämning ute på gatorna med alla som var med i processionen. Hittade det vi skulle ha och återvände till hotellet vid 14 tiden. Per och jag tog en promenad inne i Intramuros för att se historiska platser, väldigt varmt men roligt att få se denna fantastiska stadsdel. Har läst och hört av en del att Manila ska vara en hemsk stad men kan inte hålla med. Visst måste man vara försiktig men så är det ju överallt, även i Umeå! Värst är nog luftföroreningarna som ligger som en tät dimma över staden. Vill återvända hit och kommer då absolut att boka rum på detta hotell igen! En oas mitt i den stora staden med 13 miljoner invånare!
Avslutar vår vistelse här med att ta en kvällsdrink i solnedgången på taket av hotellet, sen middag, packning och några timmar sömn innan taxin tar oss till flygplatsen kl 03.00... Flyget går 06.30 men allt tar väldigt lång tid här så vi vill ha lite tid tillgodo!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela